ВЕЧНА ИМ СЛАВА И ХВАЛА: За рат на Косову одазвало се 100% способних и највише су процентуално гинули за Србију!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

На слици је српски јунак Усени Бехљуљ (Љубовиште-Драгаш Гора, 03.06.1972. — † караула „Милорад Стојановић“ 15.04.1999.), погинуо у борби за отаџбину.

У рату 1999. противу Албанских сепаратиста и терориста погинуло је 23 Горанаца, 7 борећи се у оквиру Војске Југославије, 16 је убијено од стране Албанских екстремних група. Ако би се тај број упоредио са бројком 18.000, колико је Горанаца стално живело у Гори, имали су највеће процентуалне губитке у Србији. Ово добија на тежини кад се узме у обзир да се мобилизацији Горе одазвало 100% способних!

Албанци су запалили, опљачкали, подметали бомбе многим породичним кућама које су претрпеле велику материјалну штету, затим узурпирали и уселили се у станове Горанаца и укинули Горанску општину и формирали своју. Резултат свега тога је прогон преко 70% Горанаца са својих огњишта. Нису избегли у друге државе, већ у своју Србију. Уточиште су нашли у Београду, Новом Саду, Суботици, Н. Пазару, Сомбору.

Подсетићемо, Горанци нису Албанци нити су им они сродни, они су <словенски народ који пише српском ћирилицом и штује Ислам.> Молимо информишите најближе, јер напад на верне Горанце или њихову имовину, без обзира на конфузију, један је чисто анти-српски чин.

Прочитајте још: ДРАЖА СРБИН „НОКАУТИРАО“ РАМУША ХАРАДИНЕЈА: Слика која је запалила интернет! (ФОТО)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Бачена бомба на српску кућу! 

Космету на поклон: Акција студента за децу на Косову и Метохији

Извор: Фејсбук страница „Историја Срба“

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...