У ДОНБАСУ КРВ ДО КОЛЕНА – 60 МРТВИХ: Погледајте извештај Дејана Берића који је стигао у Србију – српски медији ћуте!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Дејан Берић преко свог фејсбука преноси најновије вести из Донбаса, српској јавности шаље извештај о дешавањима на ратишту јер из неког разлога оне касне у Србију. 

Пошто је био заузет како он каже није могао да одговори на поруке које долазе из Србије.

„Био сам заузет,  видим многе поруке по питању стања на Донбасу. Код нас у Србији изгледа вести мало касне“, рекао је Берић.

Борбе су све жешће и ситуација није наивна.

„Биле су борбе на три фронта. INR реон Дебељацева, радила је са украјинске стране тешка артиљерија и покушали су неколико пута да се пробију“, додао је Берић.

Прву ноћ су направили велики напредак, али то није трајало дуго и није било успешно.

„Прву ноћ су заузели неколико положаја али касније су враћени на старе позиције уз велике губитке. Око 60 убијених и 150 рањених. Код нас је исто било губитака око двадесет бораца је погинуло тих дана, а у реону ДНР-а Горловка и Авдејвка – јасиноватски блок.

Јака артиљерија обележила је ову борбу.

„Углавном жешћа артиљериска борбе без неких особених губитака у људству. У Горловци није било погинулих цивила, док је у Дебаљцеву неколико артиљериских пројектила пало директно у куће. По мом мишљењу нису имали намеру за озбиљним заузимањем позииције.

Нови напад спремају на пролеће.

„Већ испитују каква је одбрана, за предстојећи вероватно пролећни напад . Није то ништа ново ,свака два месеца се то деси изгубе двеста-триста људи и онда одмарају официри од својих тупих војних идеја. А људи за њих ниста не значе. Званично пет погинулих, а само наши су нашли тридесетак плус они што су погинули на њиховом терену . Који ће вероватно по стандардној процедури бити спаљени у крематоријумима. Језера су залеђена па немогу да их бацају тамо. Од прошле ноћи у поноћ је почело ново примирје и поштује се тренутно“, рекао је Берић.

Прочитајте још: КЕСИЋ ЈЕ САД СТВАРНО ПРЕТЕРАО: Опет се обрушио на Вучића – за 4 минута га уништио!

ДОДИК „ИЗГОРЕО“ КАО НИКАДА ДО САД: Осуо по Инцку на сав глас!

ПАНИКА У БРИСЕЛУ – ОТКРИВЕН КРИЗНИ ПЛАН ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Преко реда отворити поглавље 31 и одвојити СРБИЈУ ОД РУСИЈЕ!

Извор: Ослобођење

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...