ТРАМП ТВИТНУО – „ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ ЈЕ ХЕРОЈ“: Доналду спаковали „српску“ аферу! (ФОТО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

На интернету се јуче појавио „лажни“ твит Доналда Трампа у ком он наводно каже да је генерал Ратко Младић први борац против Ал Каиде и исламског тероризма… И док једни тврде да је ово намештаљка Обаме, који овако хоће да дискредитује Трампа, има и оних који тврде да је твит аутентичан.

Новоизабраном америчком председнику Доналду Трампу, после лажног интервјуа српским медијима, политички противници смештају нову „српску“ аферу!

На интернету се у ноћи између понедељка и уторка појавио Трампов „твит“ у коме амерички лидер наводно каже је генерал Ратко Младић херој, први борац против Ал Каиде и исламиста у Европи!

Подметачина или не?

Аналитичари и стручњаци сумњају да је ова подметачина дело одлазећег председника Барака Обаме, који жели да пре инаугурације 20. јануара додатно дискредитује Трампа у САД! Теоретичари завере, међутим, тврде да је Трампова порука аутентична, али да ју је амерички лидер обрисао под притиском својих саветника!

– У сваком случају, био лажни или прави, овај твит је подигао велику прашину. Трампови неистомишљеници тврде да је логично то што он подржава наводне ратне злочинце и на томе покушавају да га још више унизе. Они који га подржавају уверени су да Трамп то никад не био рекао и да је заправо реч о новој Обаминој намештаљци… – каже један од наших саговорника.

Нико јуче званично није желео да коментарише ове наводе. На другој страни, адвокат Бранко Лукић, бранилац Ратка Младића, каже да не може озбиљно да се бави аутентичношћу Трамповог твита.

Како се Вучић обрушио на Еу погледајте ОВДЕ.

Фото: Твитер принтскрин

– Не знам шта је ту истина, могу само да нагађам… Кад је реч о борби генерала Младића и ВРС против исламиста, то је историјска чињеница доказана и пред Хагом. А да ли се он први борио против Ал Каиде? Ипак није. Против ове огранизације, коју су основали Американци, борили су се још војници СССР у Авганистану… – подсећа Лукић.

Каријерни дипломата Зоран Миливојевић нема никакву дилему да је овде реч о „подметачини“.

– Не верујем да је то Трамп написао. Њему сигурно не пада на памет да се пред инаугурацију бави Младићем. Неко злонамеран је поставио тај твит и тако покушао да му напакости, али и да угрози америчко-српске односе – оцењује Миливојевић.
Амерички бунтовник
Аналитичар Џевад Галијашевић сматра да је Трамп ипак могао да пошаље овакву поруку.

– Овакав став ми личи на њега, а и познато је да он врло често користи Твитер. Трамп је упознат с дешавањима деведесетих, а још тада је показивао да је антиглобалиста. То што он ради подсећа ме на драматично време Абрахама Линколна и велике политичке захвате. Трамп ми делује као вечити бунтовник. Међутим, саветници су му вероватно рекли да избрише ову поруку јер би могла да му нанесе штету… – закључује Галијашевић.

Прочитајте још:ТАКО СЕ ТО РАДИ – МАЈСТОРСКИ ПОТЕЗ КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО СВЕ: Нека странци науче о Србији!

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА ШТАМПУ: Доналд Трамп се жестоко обрушио на CNN!

РУСИ ИМАЈУ ПОРУКУ ЗА ОНЕ КОЈИ НЕ ВЕРУЈУ У ПРЕГОВОРЕ: Чуркин се обратио Лондону!

Извор: Информер

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...