ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАДИ НА КиМ: Албанци спремају напад у знак одмазде због хапшења Харадинаја!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун каже да се у наредном периоду не могу искључити инциденти због ситуације на КиМ, посебно имајући у виду хапшење Рамуша Харадинаја, као и да је опасност од извођења терористичких акција на КиМ висока.

„Има наговештаја екстремних Албанаца и посебно бивших припадника терористичке ОВК и ОВПБМ да могу да предузму евентуално неке насилне акције“, рекао је Дрецун новинарима после седнице одбора за КиМ, која је била затворена за јавност и трајала је скоро три сата.

Дрецун каже да се припадници тих група стално позивају преко друштвених мрежа, оглашавају се преко медија и спремни су за изазивање насиља.

„Тако да се не могу искључити инциденти у наредном периоду, посебно имајући у виду ситуацију око хапшења Рамуша Харадинаја“, рекао је Дрецун.

На питање да ли се то односи само на територију КиМ, Дрецун ја казао да су припадници бивших структура ОВК и ОВПБМ присутне на КиМ, али да су елементи тих структура присутни и у многим другим земљама.

Такође, рекао је и да очекује да ће притисак на Србе на КиМ расти у наредном периоду.

„Детаљно смо анализирали постојећу ситуацију и утврдили смо да је политичка ситуација релативно стабилна упркос појединим политичким тензијама које су присутне, али да је безбедносна ситуација осетљива и да показује тенденцију погоршања, с тим у вези присуство радикалних исламиста на Космету је значајно и наше надлежне службе процењује да је опасност од извођења терористичких акција на КИМ висока“, истакао је Дрецун.

Одбор је тражио од надлежних државних органа и од служби безбедности да детаљно прате и информишу нас о развоју политичке и безбедносне ситуације на КиМ, истакао је он.

Иначе, седници Одбора су присуствовали припадници МУП-а, БИА, ВОА, ВБА, Канцеларије за КиМ, који су информисали чланове одбора о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији на КИМ.

Прочитајте још: СТАМАТОВИЋ: Да распадајући „тандем снова“ Вучић – Николић поседује имало части…

РАЗБИО ИХ ИЗ СРБИЈЕ – ШЕШЕЉ УДАРИО НА ХАГ: Сви занемели!

РУСИЈА ЗАГРМЕЛА – ТРЕСЕ СЕ БиХ: Стали у одбрану Српске!

Извор: Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...