СВИ СТАЛИ У ОДБРАНУ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Изетбеговић наставља ратну политику!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да позив бошњачког члана Председништва и лидера СДА Бакира Изетбеговића председнику Србије Томиславу Николићу да размисли о доласку у Бањалуку на обележавање Дана Републике Српске 9. јануара представља „наставак ратне и десктруктивне политике Сарајева према РС и Србији“.

Миодраг Линта је у саопштењу оценио да Изетбеговић очигледно не жели добре односе са Србијом чим од ње очекује да не поштује већинску вољу грађана Републике Српске да се 9. јануар слави као Дан Републике.

„Бакир Изетбеговић добро зна да Србија поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине али и да се снажно залаже за поштовање територијалног интегритета Републике Српске, као и да помаже и подржава њен опстанак и напредак“, навео је председник Савеза Срба из региона у саопштењу.

Линта сматра да један од битних елемената ратне и деструктивне политике Бакира Изетбеговића и других бошњачких политичара јесте њихово инсистирање на оцени да је Дан Републике Српске 9. јануар тобоже почетак етничког чишћења и прогона Бошњака и антидејтонски, антиуставни и дискриминаторски датум.

Изетбеговић, као прилог свом ставу, наводи проблематично и неутемељно мишљење Венецијанске комисије да је 9. јануар дискриминаторски према Бошњацима, као и политичку одлуку Уставног суда БиХ о укидању 9. јануара као Дана Републике која је донета под притиском Странке демократске акције и дела међународне заједнице, напомиње председник Савеза Срба из региона.

Линта позива Изетбеговића да ако заиста жели мир и помирење у Босни и Херцеговини, призна право српском народу у Републици Српској да слави 9. јануар као свој празник.

„То ће бити најбољи доказ да нема ништа против Републике Српске као што повремено истиче у својим јавним наступима“, закључио је председник Савеза Срба из региона.

Прочитајте још: ОВА МАШИНА ЈЕ ДОШЛА ГЛАВЕ ЏИХАДИСТИМА: Погледајте руску звер на делу! (ВИДЕО)

ПОБЕСНЕО НА БЕЗОБРАЗЛУК ИЗЕТБЕГОВИЋА – НИКОЛИЋ МУ ОДБРУСИО: Бакире, не уцењуј…

СРБИЈА ПОСТАЈЕ СИЛА – СТИЖЕ ЈОШ ВОЈНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Овај пут уместо Русије, донираће их…

Извор: РТС

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...