СТРАВА, УЖАС И КРВ: 140 мртвих, преко 500 рањених! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Званичници Уједињених нација су данас саопштили да је више од 140 људи погинуло, а 525 рањено у суботу у ваздушном нападу међународне коалиције коју предводи Саудијска Арабија.

Званичници Уједињених нација су данас саопштили да је више од 140 људи погинуло, а 525 рањено у суботу у ваздушном нападу међународне коалиције коју предводи Саудијска Арабија на погребну салу у главном граду Јемена, Сани, што га чини једним од напада са највише жртава током грађанског рата у тој земљи.

Саудијска Арабија је саопштила рано јутрос да ће спровести истрагу због „извештаја о жалосном и мучном бомбардовању“ у Сани, не наводећи међутим да је њена коалиција која се бори против побуњеника у Јемену једина која има ваздухопловне снаге у том сукобу, наводи агенција АП.

АП подсећа да је то последњи у низу ваздушних напада коалиције у којима су погођене болнице, пијаце и друга места на кима се окупљају цивили.

На мети авионског напада је била сала у којој су се многи окупили у суботу поподне да би изразили саучешће због смрти оца „министра унутрашњих послова“, Џалала ал-Руихена.

Међу погинулима и рањенима су војни и безбедносни званичници побуњеника, шиитских Хутија који се боре против међународно признате владе председника Абеда Рабоа Мансура Хадија и његових савезника, присталица бившег председника Алија Абдулеха Салеха.

Портпарол Хута у Сани, Мохамед Абдул Салам осудио је напад, рекавши да је послењи у низу чина „геноцида“ коалиције предвођене Саудијском Арабијом.

Високи комесар УН за људска права Зеид Рад ел Хусеин навео је у недавном извештају да је 3.799 цивила убијено марта пришле година, када је почела кампања предвођена Саудијском Арабијом.

УН процењују да је у сукобима у Јемену погинуло најмање 9.000 људи, док је скоро три милиона расељено.

Прочитајте још: ЖЕСТОКИ, СТРАВИЧНИ, СКАНДАЛОЗНИ УДАР: Америка тражи да се суди Путину за…

ДАНАС ОДЛУКА О ТРЕПЧИ: Ево кога консултује Вучић!

ПРОБЛЕМИ НА ГРАНИЦИ: Зашто је жандармерија хитно пребачена на границу са Српском?

Извор: Вечерње Новости

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...