СТРАШАН ЗАХТЕВ СТИЖЕ ИЗ ЕУ – МОРАМО ДА БИРАМО: Русија или ЕУ?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Од Србије се тражи заштита права мањина у образовању, употреби језика, учествовању у јавној администрацији и приступ медијима и верским обредима на мањинским језицима

Извештај о напретку Србије ка ЕУ, о коме ће посланици Европског парламента расправљати данас, а који ће поднети известилац Дејвид Мекалистер, углавном је позитивно интониран, али и констатује да Београд нема напретка у питањима владавине права и слободе медија, пише хрватски Јутарњи лист.

Такође, од Србије се тражи заштита права мањина у образовању, употреби језика, учествовању у јавној администрацији и приступ медијима и верским обредима на мањинским језицима.

Европски парламент позвао је Србију да своју спољну и безбедносну политику прилагоди политици Европске уније, укључујући и политику према Русији. Србију су позвали да настави нормализацију односа с Косовом.

Извештај је прилично позитивно интониран за Србију, али поменут је суштински проблем који ће још дуго бити озбиљна препрека Србији на путу према ЕУ, пише Јутарњи лист.

Лист подсећа да Резолуција ЕП истиче напредак Србије у добро припремљеном приступу преговарачком процесу, напредак према функционисању тржишне економије, у добром управљању мигрантском кризом и у борби против организованог криминала.

Прочитајте још: ЈЕЗИВО: Процурео снимак како је амерички војник убијао на аеродрому! (ВИДЕО)

СВЕ ЈЕ ПОСТАЛО ПЕПЕО И ДИМ: Терористи дигли у ваздух постројење хрватске „Ине“ у Сирији! (ВИДЕО)

ТЕРОРИСТИ У ЋОРСОКАКУ: Тотална офанзива сиријске војске у Вади Барди! (ВИДЕО/МАПА)

Извор: Курир

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...