СТАМАТОВИЋ: Да распадајући „тандем снова“ Вучић – Николић поседује имало части…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

– Да распадајући „тандем снова“ Вучић – Николић поседује имало националне и државне одговорности и части, већ данас би Србија, као потписница и гарант Дејтонског споразума, у Савету безбедности Уједињених нација захтевала хитну расправу о одговорности тзв. високог представника за БиХ Валентина Инцка због његовог негирања холокауста и геноцида у коме је, правна претходница данашње чланице ЕУ Републике Хрватске, „Независна Држава Хрватска“, у периоду 1941-1945, убила најмање милион Срба, Јевреја и Рома – изјавио је председнички кандидат Милан Стаматовић, поводом монструозног поређења Светога Стефана (Дана Републике Српске) и 10. априла 1941, датума оснивања злочиначке „НДХ“.

– У међувремену, Србија би морала да уручи протест Министарству иностраних послова Аустрије због антицивилизацијског понашања његовог службеника Инцка, тим пре што се Алксандар Вучић стално позива на велико пријатељство са министром дипломатије Курцом, али и бившим аустријским канцеларом Гузенбауером. Из пијетета према свим жртвама нацистичког и фашистичког геноцида, али и због дуга према значај данашњег датума у српској историји, наша влада мора да то учини још данас, 11. јануара – захтева Стаматовић.

Стаматовић је у свом саопштењу подсетио да је на данашњи дан (1811) Скупштина свих народних старешина у устаничкој Србији основала прва попечитељства, тј. министарства; да је 11. јануара 1878. Ниш коначно ослобођен од Турака и припојен Србији; да је овога датума (1870) у Боки Которској окончан Кривошијски устанак српског народа тако што су Срби ослобођени служења војне обавезе у аустроугарској војсци; да је на данашњи дан 1882. отпочео други херцеговачки устанак, овај пут против Аустроугара, пошто је неколико година раније окончан трогодишњи херцеговачки устанак Срба против Отоманске империје.

Стаматовић је члан Председништва Српске напродне партије и председник Општине Чајетина.

Како је Стаматовић жестоко критиковао Вучића јер није присуствовао обележавању Дана Републике Српске у Бањалуци сазнајте ОВДЕ.

Прочитајте још: ШЕШЕЉ О КАНДИДАТУРИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Нису избори сајам коња!

НАТО У ПАНИЦИ! Путин и Лукашенко наоружавају Србију за балкански рат?!

РИСТИЧЕВИЋ ТВРДИ ДА ШПИЈУНИРА ОПОЗИЦИЈУ: Бошко и Радуле ће подржати Јеремића?!

Извор: Правда

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...