СРБИЈА ПОСТАЈЕ СИЛА – СТИЖЕ ЈОШ ВОЈНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Овај пут уместо Русије, донираће их…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Британски магазин за војна питања „ИХС Џејнс дифенс викли“ пише, позивајући се на непотврђене извештаје, да ће Немачка донирати Србији четири коришћена „Ербасова“ војна хеликоптера типа Х-145М.

ИХС Џејнс дифенс викли, који се бави глобалним војним темама и активностима војне индустрије, наводи да би тиме српска војска имала флоту од десет оваквих вишенаменских хеликоптера, пошто ће по уговору потписаном 28. децембра Србија од „Ербаса“ купити шест хеликоптера Х-145М за војску и три за полицијске снаге.

Министарство одбране и МУП Србије закључили су са компанијом „Ербас хеликоптерс“ уговор за набавку девет „Ербасових“ хеликоптера (Х-145М), саопштило је недавно Министарство одбране.

Кроз ту набавку, Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Војске Србије и хеликоптерска јединица МУП Србије, опремају се последњом генерацијом хеликоптера за извршавање најзахтевнијих мисија – транспорт, трагање и спасавање, борбене мисије, медицинска евакуација, надзор и осматрање…

Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова Србије и представника компанија „Ербас хеликоптерс“ и „Ербас групе“, церемонији потписивања уговора присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман.

Потписани уговор обухвата: набавку девет хеликоптера Х-145М, са пакетом логистичке подршке (резервни делови, алати и документација), трансфер технологије за одржавање и оправку набављених хеликоптера, затим опремање, обуку и сертификацију Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ као центра за одржавање хеликоптера „газела“, и укључивање Завода у ремонтну мрежу компаније „Ербас хеликоптерс“.

Уговор предвиђа и подршку српским компанијама и научно-истраживачким институцијама у циљу прибављања релевантних квалификација и сертификација, уз истовремено тражење могућности за ангажовање српских индустријских капацитета и набавку њихових добара и услуга.

Прочитајте још: ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ: Ево зашто је Русија најмоћнија земља на свету!

СЛОМ ТЕРОРИСТА КОД ГОЛАНСКЕ ВИСОРАВНИ: Предају се Асаду и моле за живот (МАПА/ВИДЕО)

ПИТАЛИ СТЕ СЕ КОЈЕ ЈЕ НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ ТЕРОРИСТА: Никада не бисте погодили – погледајте! (ФОТО)

Извор: Новости

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...