СРАМАН ТЕКСТ ЊУЈОРК ТАЈМСА О ЂОКОВИЋУ: Он је иритантан, губитник, моралиста, кловн, будала, геније…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Амерички лист Њујорк Тајмс у тексту новинара Брајана Филипса увредљивим речима описао је понашање и игре српског тенисера Новака Ђоковића у последњих годину дана.

Филипс пише о паду Ђоковића са првог места на АТП листи и дешавањима на спортском и приватном плану, односима са сарадницима и медијима.

– Ђоковића пратим више од 10 година, али никад га нисам упознао. Тешко га је прочитати, што је чудно, јер мало тенисера изгледа забринуто и депресивно као он. Гледајући Федерера или Надала јасно је мишљење о њима, за разлику од Ђоковића. Био је кловн, имитирао играче да би засмејао људе, иритантан, глумио је повреде, био моралиста, дијетални гуру, политичар, губитник, геније, будала… – почиње текст Филипс за престижни лист.

Он сматра да је Ђоковићево повлачење у четвртфиналу Вимблдона због повреде нова контрадикторност, описавши да „тако постаје већи од играча који су дошли до саме завршнице“.

– Нема га нигде, увек је чудна жртва због нечега. Истовремено је увек ту, као краљ на боловању. Био је доминантан, редом побеђивао противнике, освојио сва четири грен слема заредом, али после тога је све кренуло лоше, баш од пораза од Кверија на Вимблдону. Изгубио је прво место, испао на старту Олимпијских игара, у четвртфиналу Ролан Гароса…Изгледао је као „луд“, сада је својој нервози додао врсту дивљег погледа, као да је неиспаван – тврди амерички новинар.

Он наводи да је Ђоковић одувек пазио да буде добар момак, али када се растао са стручним штабом, то је урађено уз „међусобан договор“, циничан је био Филипс.

– У саопштењу су сви навели да су били привилеговани што су радили са Ђоковићем. Бизарно је да ништа није било објашњено – наводи се у тексту и закључује:

– Таблоиди фуриозно спекулишу о стању његовог брака, праве се разне теорије. Мекинро је подигао прашину када је упоредио Ђоковића и Вудса, али Новаков је пад пажљив и нејасан. Његов брак, ако је проблем, мене се не тиче, што не значи да ми није фасцинантно.

Извор: Интермагазин

Прочитајте још:

Доналд Туск Вучићу: Чланство у ЕУ тек када завршите ,,дијалог са Косовом“

Финска припрема „подземни лавиринт“ за случај да Русија крене на њих

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...