ШОК У ХРВАТСКОЈ – ШАМАРЧИНА РИМОКАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ: Погледајте који политичар је НАПУСТИО Римокатоличку веру и прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Загреб – Посланик Живог зида Иван Пернар на својој Фејсбук страници објавио је да више није католик и да се исписао из Католичке цркве, преноси загребачки “Индекс”.

Како наводи, „се не слаже с верским науком њеним, нити политичким порукама“, а потом је набројао неколико примера са чиме у цркви није сагласан: “Забрана женидбе за свећенство, чистилиште, исправност клањања пред киповима, непогрешивост папе, да свештеници могу опраштати грехе“.

Осим тога, претходно је објаснио и зашто је у петак био на прослави православног Бадњака у организацији Српске православне цркве, док није био на прослави католичког Божића или Бадњака:

„Разлога је више, али два су основна, на сам догађај позван сам од стране њиховог свештенства. Позив од католичког никада нисам добио па се у складу с тим нисам нити осетио позваним”, истиче Пернар.

Како каже, други разлог је у томе што је “католичко свештенство у служби ХДЗ”.

“Потпуно је инструментализовано, а ХДЗ осим што је уништио нашу земљу, жели и мене лично – монтираним поступцима, злоупотребном државних институција и путем државне телевизије. Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт нити се меша у нашу политику и бави се верским питањима. За католичку цркву се то не може рећи”, оцењује Пернар.

“Индекс” на крају текста истиче да је Пернаров потез изазвао низ негативних и шовинистичких реакција на Фејсбуку.

Због таквих коментара Пернар је објавио још један пост у којем се осврнуо на све они који га “називају „Србином и комунистом зато што није католик ни члан ХДЗ”.

Прочитајте још:ПАКАО НЕ ПРЕСТАЈЕ – ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА БОЖИЋ: Шта се ово дешава?

ЕРДОГАН ЧИСТИ СВОЈЕ РЕДОВЕ ОД ТЕРОРИСТА: Хаос,отпуштено још 8.000 људи у јавном сектору

РУСКИ ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Тероризам на Блиском истоку — политички инструмент!

Извор: Индекс, Ослобођење

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...