СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ – ВОДИТЕЉ НА НАЈУЖАСНИЈИ НАЧИН ПЉУВАО СРБЕ: Српска јавност шокирана!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Хрватски новинар Марко Јурич добио је отказ на телевизији З1 након што је гледаоце позвао да користе поздрав „За дом спремни“.

„У свакој прилици поздравите ’За дом спремни’ па да видимо хоће ли у Хрватској порасти мржња. Ако вас неко заустави и приговори због тог поздрава, реците да учествујете у друштвеном експерименту“, позвао је гледаоце телевизије З1 Јурич. Из те телевизије су се оградили и Јуричу отказали сваку сарадњу, пише хрватски портал „Индекс“.

„З1 телевизија не дели мишљење и ставове Марка Јурича, с којим је прекинута свака даља сарадња и емисија Марков трг се више неће емитовати на програму З1 телевизије“, стоји у саопштењу Телевизије З1. Јурич је особа која је постала позната након што је Веће за електронске медије телевизији З1 пре мање од годину дана одузело концесију на три дана јер је Јурич у својој емисији „Марков трг“ хушкао против Српске православне цркве.

МЛАДИ СЕ ДИЖУ – ОВА ДЕВОЈКА ЈЕ УПРОПАСТИЛА ВУЧИЋА! Прочитајте писмо које је подигло Србију на ноге! (ФОТО)

„Порука драгим Загрепчанима, свима онима који се шетају Цветним тргом будите опрезни пошто је у близини Црква у којој столује, да парафразирам једног српског министра, четнички викар. Дакле драги моји Загрепчани кад се шетате Цветним тргом, поготово мајке с децом, припазите да не би неки од тих четничких викара истрчао из Цркве и мало, у маниру својих најбољих клања извео свој крвави пир на нашем најлепшем загребачком тргу“, позвао је у јануару ове године Јурич путем своје емисије. Тада се правдао да је само хтео бити циничан.

Сада је, скоро годину касније, одлучио како је време да се с њим опет позабаве институције, додаје „Индекс“.

„Невероватно је како у Хрватској тако глатко пролазе разни политички блефови па тако и овај Милорада Пуповца о поздраву За дом спремни. Зар су Хрвати толики идиоти да без провере ‘купују’ овакве јефтине форе? Јер све док се не докаже да тај поздрав изазива мржњу та Пуповчева тврдња је чисти блеф. По истој би логици могли тврдити и да Пуповац са својим иступима код људи подстиче нетолеранцију и шири етничку, верску и политичку мржњу? Јел би онда и Пуповца требало забранити на основу такве паушалне изјаве?“, упитао се Јурич који сада жели измерити хоће ли се, са учесталим усташким поздравом, подићи ниво мржње у Хрвата, наводи хрватски портал.

Запослени са телевизије З1 кажу како су згрожени овим што је учинио Марко Јурич и додају да је угрозио њихов труд, професионалност и рад, те се у потпуности ограђују и осуђују предметни садржај.

„З1 телевизија се дубоко извињава и одлучно ограђује од садржаја емисије Марков трг емитоване уживо у спољној продукцији 20.12.2016. године. З1 телевизија с гнушањем одбија да учествује у било каквом истраживању на начин који је објавио и најавио уредник и водитељ Марко Јурич, одговоран за неприхватљиви, непрофесионалан и гнусан садржај емисије, на који З1 телевизија, нажалост. није могла да утиче“, наводи у саопштењу.

Прочитајте још:ХАОС У НАЈАВИ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА – ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА ТЕК САД НЕ ОДУСТАЈУ: Вучићу не плашимо се…

КО САД ИМА НАЈЈАЧУ ВОЈСКУ НА БАЛКАНУ: Српски мигови и тенкови НОЋНА МОРА за комшије! (ВИДЕО)

ВУЧИЋ ЖЕСТОКО ПРОЗИВАО АМЕРИКАНЦЕ И ХРВАТЕ: „Фора“ је у канти – „не секирајте се“!

Извор: B92, INDEX.HR, Ослобођење

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...