САСТАЛИ СЕ У БЕОГРАДУ: Момчило Крајишник са Николићем о заштити српског народа у региону

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са председником асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ Момчилом Крајишником о унапређењу културних веза српског народа на просторима бивше Југославије.

Како је саопштено из прес службе председника Србије, Крајишник је Николићу, у име Асоцијације, доделио плакету „Октобарска споменица Републике Српске 1991“.

У разговору је посебан акценат стављен на положај и заштиту људских права српског народа у земљама региона, као и заштиту ћирилице и српског језика, наводи се у саопштењу.

Николић је предложио да се у сарадњи са Српском академијом наука и уметности одржи научни скуп о српском језику и писму и прихватио да буде покровитељ тог скупа.

Момчило Крајишник је био први председник парламента РС, а пред Хашким трибуналом осудјен је за ратне злочине у БиХ. Пуштен је на слободу у августу 2013. после две трећине издржане казне.

Поред Крајишника, у разговору са Николићем су учествовали и председник Српског националног савета Црне Горе Момчило Вуксановић и академик Слободан Реметић.

Како је Лане Гутовић испрозивао Вучића погледајте ОВДЕ.

Прочитајте још: ОБАМИН ОПРОШТАЈНИ ГОВОР: Имао је нешто да каже и за Русију и Кину!

АКО СЕ НАСТАВИ, ОБАМИН РЕЖИМ ЋЕ УНИШТИТИ СВЕТ: Захарова није могла више да ћути!

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ИМ ВЕЧИТО СМЕТАЈУ РУСИ? Ево у чему је стварно проблем!

Извор: Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...