РАЗБИО ИХ ИЗ СРБИЈЕ – ШЕШЕЉ УДАРИО НА ХАГ: Сви занемели!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ није се жалио на пресуду Хашког трибунала, каже да неће ићи ни на изрицање пресуде, те да с Трибуналом може једино да разговара о висини надокнаде за штету због притвора и кршења права.

Уместо жалбе, за коју је иначе истекао рок, Шешељ је упутио „формални одговор“ главном тужиоцу Сержу Брамерцу, који су, како каже, сачинили његови правни саветници.

„Став Сержа Брамерца о било чему па ни о мом процесу ни најмање ме не занима. Са Хашким трибуналом ја сам заувек завршио. Провео сам у притвору дванаест година током којих сам у потпуности био на располагању суду. Тужилаштво није доказало моју кривицу зато што је нема, зато што нисам крив ни по једној од тачака политичке оптужнице која ми је стављена на терет“, наводи Шешељ у одговору.

Додаје да је своје обећање дато српском народу да ће раскринкати и растурити антисрпски хашки трибунал испунио и да се „хашким развалинама“ сигурно више неће враћати, чак ни на изрицање пресуде по жалби.

Он сматра да је све што је имало везе са било којом од тачака оптужнице окончано пре више од девет месеци.

Кад је реч о поступку који је против њега вођен, Шешељ сматра да је једино отворено питање правичне надокнаде штете због „непотребног, неоснованог и противправног дванаестогодишњег притвора и намерног, упорног и систематског кршења свих мојих људских и процесних права“.

Прочитајте још: ШЕШЕЉ О КАНДИДАТУРИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Нису избори сајам коња!

НАТО У ПАНИЦИ! Путин и Лукашенко наоружавају Србију за балкански рат?!

РИСТИЧЕВИЋ ТВРДИ ДА ШПИЈУНИРА ОПОЗИЦИЈУ: Бошко и Радуле ће подржати Јеремића?!

Извор: РТС

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...