ПУТИН ИЗРАЗИО САУЧЕШЋЕ ЕРДОГАНУ: Ево шта му је поручио!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Руски председник Владимир Путин упутио је председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану телеграм саучешћа.

Он осуђује напад током прославе Нове године у ноћном клубу „Реина“ у Истанбулу у којем је нападач убио 39 и ранио 70 људи, саопштила је Прес служба Кремља.

„Тешко је замислити циничнији злочин од убијања невиних људи током новогодишење прославе. Али, терористи немају моралне вредности. Наша заједничка дужност је борба против агресије терориста“, навео је Путин у поруци Ердогану, преноси АП.

Ердоган је поводом овог напада претходно поручио да ће се Турска борити до краја против свих облика напада које изводе терористичке групе и они који их подржавају.

„Као нација, борићемо се до краја и то не само против оружаних напада терористичких група и снага које стоје иза њих, већ и против економских, политичких и друштвених напада“, навео је Ердоган у саопштењу, преноси Ројтерс.

Председник Турске је оценио да се оваквим „одвратним нападима чији су циљ цивили покушава стварање хаоса и дестабилизација земље“.

„Као нација ћемо остати хладне главе, стати ближе једни уз друге и никада нећемо попустити пред таквим прљавим играма“, навео је Ердоган.

Клуб „Реина“, где је извршен напад, налази се у четврти Ортакој, у дистрикту Бешикташ, јавиле су турске ТВ станице и приказале снимке на којима се око клуба виде полицијске снаге и амбулантна возила.

У тренутку напада, по различитим проценама, ту се налазило се између 500 и 700 људи. Неки су се, када је отворена ватра, у паници бацили у воде Босфора.

Прочитајте још: ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У СРБИЈИ ЈЕ ПИТАЊЕ ВРЕМЕНА: Јеремић упозорава! Огласио се и Стефановић…

ДОК СЕ ЦЕЛА СРБИЈА ТРЕЗНИЛА: Да не верујеш шта ови Новосађани раде сваког 1. јануара (ФОТО)

ОВУ ПЕСМУ МОРАТЕ ЧУТИ – НОВИ ЦРНОГОРСКИ ХИТ: Ђе ћеш у НАТО, оца ти… (ВИДЕО)

Извор: Б92

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...