ПРИПРЕМЕ ЗА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СУ У ТОКУ: У обезбеђењу више од хиљаду полицајаца!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да полиција тог ентитета БиХ нема информације да би безбедносно могао бити угрожен било који од скупова у склопу обележавања 9. јануара, Дана Републике, додавши да ће прославу обезбеђивати више од хиљаду припадника МУП-а.

„Полиција ће бити спремна да реагује на било какво угрожавање грађана на скуповима“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Министар полиције РС је рекао да ће на свечаном дефилеу учествовати више од хиљаду учесника, међу којима су спортисти, културно-уметничка друштва, полиција и остали.

„МУП ће учествовати са око 200 припадника Специјалне јединице полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Јединице за подршку, посебне снаге полиције, редовна полиција, те саобраћајна полиција“, навео је Лукач.

Министар унутрашњих послова РС оценио је да би српски припадници у Оружаним снагама БиХ (Трећи пешадијски – Република Српска пук) требало да учествује у прослави Дана Републике, с обзиром на то да тај пук баштини вредности Војске Републике Српске.

Министарка одбране БиХ Марина Пендеш одобрила је да на свечаностима поводом Дана РС учествује само Војни оркестар Оружаних снага БиХ.

Лукач је навео да од војника очекује да поштују наређења, али да би онај ко им је забранио учешће требало да објасни зашто је то учинио.

„Измењен је закон и 9. јануар као дан који славимо и обележавамо није у супротности са Уставом и ни на који начин нису имали право да забране Трећем пешадијском РС пуку да учествује у овој прослави“, закључио је Лукач.

Прочитајте још: ШЕШЕЉ УДАРИО НА ТАДИЋА: „Безобразниче један!“ НИ ДСС МУ НИЈЕ ОСТАО ДУЖАН!

СРАМ ТЕ БИЛО БОРИСЕ ТАДИЋУ – КАКО ЈЕ САМО МОГАО: Још једна његова ИЗДАЈА на делу!

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ ЗАПАЛИЛА ФЕЈСБУК: Погледајте слику од које горе мреже! (ФОТО)

Извор: РТС

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...