ПРАВИО СЕ МРТАВ: Застрашујућа прича рањеног у Истанбулу! (ФОТО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Либанац Франсоа ал-Асмар, који је у новогодишњем терористичком нападу у Истанбулу рањен у раме, испричао је агенцији Ројтерс како је нападач на клуб Реина пуцао у рањене људе који су лежали на поду.

„Прво смо чули један пуцањ, помислио сам да се ради о неком пијаном или љутом човеку, али за пар секунди зачула се ватра из аутоматског оружја“, рекао је ал-Асмар у разговору за агенцију Ројтерс, додавши како се, пошто је рањен у раме, правио мртав како нападач не би схватио да је жив и упуцао га попут осталих рањеника.

„Скривао сам се иза стола, седио сам на поду, али ми је раме остало изложено. Непрекидно је пуцао у људе који су били на поду, правио сам се мртав, па је мене прескочио“, испричао је ал-Асмар.

Своју причу из клуба Реина Ројтерсу се испричао и Француз Јанис Турк: „Чим је ушао у клуб, почео је да пуца и није престајао. Пуцао је 20-ак минута практично без прекида“.

„Мислили смо да је више нападача јер пуцњава није престајала, а чуле су се и експлозије“, додао је Турк.

Према форензичком извештају који је објавио турски лист Милијет, многе жртве упуцане су из непосредне близине, што додатно потврђује извештаје очевидаца према којима је терориста ишао од једне до друге рањене особе и пуцао у њих изблиза.

Мехмет Јилан, који ради као конобар у клубу Реина већ 12 година, рекао је да се нападач одмах након упада у клуб упутио према делу клуба у којем увек има највише људи.

„Чим је упао, одмах је кренуо налево, према делу у којем по правилу има више људи. Питам се да ли је већ био овде раније и како је знао где треба да иде“, рекао је Јилан у разговору, па додао: „Пуцао је насумично, али је ипак циљао у горње делове тела. Није желео само да их повреди.“

Прочитајте још: ЗОРАН КЕСИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ – СНС БЕСАН КАО НИКАДА: Диду – диду дидуле – ЗА ПЕТ СЕКУНДИ ИХ ПРЕГАЗИО! (ВИДЕО)

ХАОС У ЗАГРЕБУ – ХРВАТИ БИЈУ МИГРАНТЕ ЈЕР МИСЛЕ ДА СУ СРБИ: Сигурније им у Сирији него у Хрватској!

ПАНИКА У ЕВРОПИ: Пресретнута комуникација између мигранта и ИД,припремано више напада!

Извор: Курир

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...