ПОТПАРОЛ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Обавезно служење војске ступиће на снагу?!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

У акцијама ВС током последње две недеље ухапшено је 25 кријумчара илегалних миграната, каже Кривокапић.

Јован Кривокапић је, гостујући у Дневнику РТС, рекао да су за Војску Србије сјајне вести то што поједине анкете показују да је 70 одсто испитаних за повратак обавезног војног рока.

– Радује нас кад истраживање покаже да јавност позитивно гледа на евентуално враћање служења војног рока. Сад имамо добровољно служење војног рока, а од 1. децембра 2016. омогућили смо нови концепт, рок сада траје шест месеци и све са циљем повећања оперативних могућности – истиче Кривокапић.

Према његовим речима, у ВС и Министарству одбране разматра се опција за обавезно служење војске.

– На нивоу Министарства одбране и ВС формиран је радни тим који разматра нова стратегијска документа, то су документа од највећег значаја за ВС. А једно од питања које се разматра је и враћање обавезног служења војног рока – наводи Кривокапић.

Уколико то буде предложено као једна од мера, како каже, биће упућено Влади, па даље Скупштину.

Кривокапић истиче да за припаднике Војске Србије и МУП-а увек има посла.

– Обезбеђујемо 670 километара границе са јасним циљем – спречавање илегалних прелазака и спречавање кријумчарења – напомиње Кривокапић и додаје да је мање прелазака током овог хладног периода.

У последње две недеље ухапшено је 25 кријумчара илегалних миграната, а од јула до данас откривено је више од 18.000 илегалних покушаја прелазака српске границе.

– Ухватили смо 119 кријумчара. Највише их је из Србије, њих 90, остали су из Бугарске, Пакистана, Авганистана и Холандија. Они су покушали да превезу 1.200 миграната претпостављамо на север земље – истиче Кривокапић.

Како каже, Војска Србије ради без обзира на празнике, дане и ноћи, радне и нерадне дане.

– Више хиљада људи биће ангажовано у Копненој зони безбедности, обезбеђивању државне границе, на административној линији са Косовом, али и у мултинационалним операцијама – указује Кривокапић, напомињући да су припадници ВС тренутно ангажовани у 11 мултинационалних операција.

Говорећи о набавци „мигова“, Кривокапић је рекао да то за Војску Србије представља суштински значај.

– ВС ће након набавке авиона, хеликоптера и тенкова бити значајно напреднија. То је подстрек за даљи рад и наговештај да ће у наредном периоду бити више обуке и опреме. Недавно потписан споразум за шест нових хеликоптера и 30 тенкова Т-32. То су одличне вести пред крај 2016 – истакао је Кривокапић.

Прочитајте још: ПРЕОКРЕТ У СВЕТУ! Шиптарима се не пише добро!

ЈЕДНОМ ЧОВЕКУ ПУТИН НИЈЕ ЧЕСТИТАО НОВУ ГОДИНУ: Ево о коме се ради!

ОН ЈЕ НАШ ПРИЈАТЕЉ: Последња изјава овог француског политичара дирнуће у срце сваког Србина!

Извор: РТС

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...