Порфирије: Хрватска православна црква не постоји

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изјавио је да деловање групације која себе назива Хрватском православном црквом не види као проблем.

Како каже, за православље таква групација не постоји.

Како се наводи у саопштењу Српске православне цркве, митрополит Порфирије је казао да је таква групација постојала само у НДХ, када је служила „искључиво остваривању геноцидног програма према српском народу“.

„Стога је њихово деловање искључиво проблем државе, њеног идентитета и начина како држава жели да је доживе њени грађани, али и какву слику о себи шаље у Европу и свет“, наводи се у саопштењу.

Тзв. Хрватска православна црква и Пројект Велебит најавили су раније данас да ће организовати јавни обред ‘Велико посвећивање воде поводом празника Богојављање’, односно Света три краља, на Цветном тргу у Загребу, пренела је регионална Н1 ТВ.

Председник СНВ-а и заступник у Сабору Милорад Пуповац је овај потез оценио као „провокацију и претњу“ и казао да се нада „да ће надлежни органи у складу с позивитним прописима учинити све да верници који буду долазили на Бадњак и на Божић у ту цркву без провокација и без покушаја ширења страха прославити рођење Христово“

Прочитајте још:РАТНИ ЗЛОЧИНИ У СИРИЈИ – УДАРИЛИ НА ЦИВИЛЕ: Немају чак ни воду за пиће!

Алијанса: Одлука о притвору Харадинаја несхватљива

ПРИПРЕМЕ ЗА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СУ У ТОКУ: У обезбеђењу више од хиљаду полицајаца!

Извор: Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...