ПОКЛОН ОД РУСИЈЕ: Почиње постављање мозаика на куполи храма Светог Саве!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Његова светост патријарх српски Иринеј сутра ће положити први камен мозаика Вазнесења Господњег у Храму Светог Саве на Врачару.

Почетку украшавања централне куполе Храма Светог Саве присуствоваће председник Србије Томислав Николић, те чланови Светог архијерејског сабора.

Патријарх Иринеј ће овом приликом уручити високо одликовање Српске Православне Цркве, орден Светог Саве другог степена Александру Дјукову и Кирилу Кравченку за њихов велики допринос на изградњи Храма Светог Саве на Врачару, јавила је телевизија „Храм“.

Мозаик са ликом Христа Спаситеља површине 1.230 метара квадратних, пречника 30 метара и тежине 40 тона, у куполу храма уградиће руско-српски тим, а очекује се да ће радови на украшавању куполе бити завршени до краја године.

Делове мозаика склапају руски уметници у атељеу у Москви, под руководством руског академика Николаја Мухина, који се потом допремају у Београд.

Руски гигант „Гаспромњефт“ донирао је четири милиона евра за израду унутрашње декорације куполе највећег православног храма на Балкану, у оквиру програма подршке хуманитарним пројектима у области културе и очувања историјског насљеђа Србије.

Нова фашистичка одлука Хрватске шокирале све! Шта траже од протераних Срба прочитајте ОВДЕ!

Прочитајте још: ГДЕ ЈЕ ТУ СРБИЈА: Ово је нови однос снага војски на Балкану!

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Гашић од уторка на новој високој функцији, нећете веровати којој!

ПРЕЛЕПА ВЕСТ ПОСЛЕ 6 ГОДИНА: Ево који град у Сирији је потпуно ослобођен – цивили се враћају у своје домове!

Извор: Искра

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...