ПЛАНОВИ ЗА РАЗВОЈ ВОЈСКЕ: Србије ће после ових новина бити значајнан фактор!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Уз авионе „миг 29“, најважнији развојни пројекти у систему одбране биће модерна опрема за 3.000 војника, као и увођење у наоружање возила „лазар“, топ-хаубице „нора“ и комплетног састава авиона типа „орао“, каже за РТС министар одбране Зоран Ђорђевић. У употребу улази и „ласта“, а почиње модернизација четири врсте возила типа БОВ.

Министар одбране Зоран Ђорђевић је најавио нове инвестиције у систем одбране и каже да има назнака да ће Влада Србије издвојити у 2017. више новца за те потребе у односу на 2016. годину.

У интервјуу за емисију „Дозволите…“ Ђорђевић је рекао да су Министарство одбране и Војска Србије направили план и да има више пројеката.

„Први који треба да се реализује јесте опремање првих 1.500 војника најмодернијом опремом. Одмах после тога идемо са опремањем још 1.500 војника“, рекао је министар одбране и додао да се планирају инвестиције и у другим деловима војске.

„Поред ‘мигова’ који треба да стигну, ту је свакако и увођење авиона типа ‘ласта’ и стављање у употребу комплетног састава авиона типа ‘орао'“, истакао је Ђорђевић.

Рекао је и да се планира да до краја године у наоружање уђу топ-хаубица „нора“, борбено возило „лазар“, као и да ће се почети са модернизацијом четири врсте оклопних возила типа БОВ.

Говорећи о највећим достигнућима у 2016. години министар је рекао да је то добровољно служење војног рока у трајању од шест месеци, које ће, како је рекао, подићи ниво обучености резервног састава војске.

Одговарајући на питање о неуспесима и проблемима Ђорђевић је истакао да је Министарство одбране сигурно могло више да уради.

Ђорђевић је говорио и о деловању синдиката. „Када погледамо шта по дефиницији значи синдикално деловање, онда је оно веома корисно за систем, док се креће у доменима свог синдикалног организовања“, рекао је министар одбране и додао да није добро то што имамо и протесте војног синдиката.

„Велики број паметних предлога сам чуо на састанцима са бројним синдикатима и мислим да је то начин да се проблеми превазиђу“, рекао је Ђорђевић.

Осим повећања зарада од пет одсто, припадници Министарства одбране и Војске Србије могу да очекују већи број погодности приликом куповине у неким хипер маркетима, а као резултат предлога синдиката поправиће се и ситуација са униформама.

Прочитајте још: РАСПАД ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ОЧИТ: Почињу поделе,траже се алтернативе

ПИСМО УРЕДНИЦЕ СПУТЊИКА ЗАПАЛИЛО ИНТЕРНЕТ: Драга ЦИА…

ЗАМЕНИК МЕРКЕЛОВЕ: Затворити све џамије и протерати све њихове проповеднике!

Извор: РТС

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...