Патријарх Иринеј: Република Српска је српско национално биће

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Патријарх српски Иринеј стигао је вечерас у Бањалуку, где ће присуствовати прослави Дана Републике Српске, и поручио да је РС српско национално и духовно биће и да није случајно настала.

Патријарх Иринеј је рекао да је РС „дело Божије да сачува српски народ, да би опстао и остао на просторима који су заливени крвљу и утемељени на костима“.

Патријарх Иринеј је истакао је да је то историјска чињеница коју морамо поштовати и чувати, и увек се сећати оних који су пострадали само зато што су били Срби, православци, што су се крстили са три прста, јер другог греха нису имали, пренеле су бањалучке „Независне новине“. „Боље је бити и страдалник него онај који изазива страдање. Ми смо религија крста. Идемо за Христом, носимо његов крст, онај који је Господ носио на Голготи. Али после крста постоји васкрсење, чему се надамо“, рекао је патријарх Иринеј. У обраћању окупљеним верницима, српски патријарх изразио је радост што може да учествује у прослави поводом 25 година Републике Српске, али и Божића са српским народом у Српској.

Прочитајте још: СРПСКИ РЕПЕР ПОНОВО ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ: На генијалан начин стао у одбрану Цркве!

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Вратите нам наше!

ПРАВОСЛАВЉЕ УЗ ПЕТАРДЕ: Владика Григорије објаснио зашто никако не смемо да пуцамо током празника! (ВИДЕО)

Извор:rs.sputniknews.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...