ОВО ЈЕ ЕВРОПСКА СРБИЈА О КОЈОЈ ВУЧИЋ ПРИЧА: Немамо ни најосновније услове за живот!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Шефица српског тима за приступне преговоре са Европском унијом Тања Мишчевић изјавила је данас да Србија има проблем отпадних вода али да се о томе не говори, јер друге „велике“ теме скрећу пажњу.

„То се неће наћи на насловним странама новима. Проблем отпадних вода је проблем локалних самоуправа, које треба да израде пројекте. Зашто сада морамо да причамо о томе? У ЕУ је просечна покривеност канализацијом 70 или 80 одсто, у Србији је 17 одсто, ни Београд није потпуно покривен“, навела је Мишчевић гостујући у Кажипрсту.

Према њеним речима, то јесте тема, међутим велике политичке теме одузимају пажњу.

Она је истакла да у преговорима са ЕУ није све политика, већ мора да се обратити пажња и на екологију, пољопривреду, заштиту хране, владавину права.

„За усклађеност по питању животне средине по правилима ЕУ потребно је издвојити и више од 11 милијарди евра“, навела је Мишћевић.
Према њеним речима, зна се да за та питања треба највише пара и времена, те да је потребно да прође неко време од момента чланства, јер тај држава сама не може да обезбеди већ нам је поребна је помоћ из фондова ЕУ.

Мишчевић је такође навела да се нада ће искуство са блокирањима отварања поглавља остати у прошлој години, као и да је пример Хрватске доказао да билатерална питања увек треба решавати билатерално.

„Мора се просто рачунати да се такве ствари дешавају, то не мора да буде Хрватска, већ било која друга држава. Те државе желе да заштите своје интересе, ми желимо да заштитимо сопствене интересе“, рекла је Мишчевић гостујући у Кажипрсту.

Она је додала да су у протеклој години поред неколико поглавља отворена два питања о Зајединици спрских општина на КИМ и енергетици, о чему се у наредном периоду очекују резултати.

Осврнула се и на владавину права и проблеме који постоје у нашим институцијама, као и на изборе који ће се одржати ове године.
„Проблем нису избори, већ оно што се дешава између њих“, закључила је Мишчевић.

Прочитајте још: ТУРСКА СЕ СВЕТИ ЗА ИСТАНБУЛ: Кренуо поход на ИД, Русија прати!

ПРАВИО СЕ МРТАВ: Застрашујућа прича рањеног у Истанбулу! (ФОТО)

ЗОРАН КЕСИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ – СНС БЕСАН КАО НИКАДА: Диду – диду дидуле – ЗА ПЕТ СЕКУНДИ ИХ ПРЕГАЗИО! (ВИДЕО)

Извор: Ало

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...