ОТКРИЋЕ РУСКИХ ДЕМИНЕРА У АЛЕПУ: Терористи имали од југословенског до америчког оружја (ВИДЕО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Руски деминери настављају да чисте источни Алепо од минско-екплозивних средстава. Наставља се са деминирањем школа и џамија у Алепу од мина изненађења, уклањањем граната и разне муниције након што је овај део града ослобођен од терориста. Експлозивна средства долазе из разних крајева света, укључујући САД и Немачку.

Од почетка своје мисије пре три недеље, деминери су у сиријском граду очистили 966 хектара, известио је у среду Руско-сиријски центар за помирење. Они су очистили 2,149 објеката у граду као и његовој близини, укључујући 44 школе, 38 џамија, 10 медицинских установа и друге објекте цивилне инфраструктуре. Они су такође оспособили и 350км путева у минираним подручјима, наводи се у извештају.

Тимови су открили и неутралисали око 14.700 опасних минско-експлозивних средстава, укључујући око 6.700 мина постављених на разне начине. Минско-експлозивна средства су остала у складиштима и на разним локацијама иза разних терористичких оружаних група.

У току операције деминирања пронађени су разни сандуци муниције, од оних који су означени „произведено у Југославији“, па до „произведено у САД“.

„Муниција коју смо пронашли је немачка, америчка, бугарска, а количина је невероватна,“ рекао је командант деминерског тима Иван Громов.

Руска војска у Алепу помаже у обнављању нормалног живота у граду, након четири године непријатељстава. Поред уклањања минско-експлозиввних средстава, они помажу у испорукама хуманитарне помоћи и обнављању комуналне инфраструктуре.

Такође, јединица руске војне полиције је распоређена у Алепу како би се очувао ред и мир.

Прочитајте још:

„СТУДЕНТИ ЗА ИСТИНУ“ ЗАПАЛИЛИ ИНТЕРНЕТ: Ставите страдале пилоте на мигове који долазе из Русије! (ФОТО)

ДА ЦЕО СВЕТ ВИДИ БРУКУ: Погледајте како су Хути заузели војну базу у Саудијској Арабији! (ВИДЕО)

Извор: Восток

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...