ОСЛОБОДИЛИ СУ ПАКАО НА ЗЕМЉИ – ЦРН ДАН ЗА ТЕРОРИСТЕ: Безуспешни напади на Т4! (ВИДЕО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

У данашњим акцијама Сиријске армије из строја је избачено најмање 200 терориста Исламске државе.

 опнене и ваздухопловне снаге Сиријска арапска армије и њихови савезници нанели су тешке губитке терористима Исламске државе у провинцији Хомс на потезу од аеродрома Т4 до Палмире.Снажни удари рускиј и сиријских авиона из ваздуха и артиљериско-ракетних јединица САА, који су током јучерашњег дана натерали терористе на бег, настављени су и током данашњег дана. Циљеви су били конвоји џихадиста у западној области Палмире (Тадмуру).

Према наводима извора из Сиријске армије, само у нападима на конвоје страдало је на десетине терориста и уништена је значајна количина војне опреме.

Током ових акција уништена је и главна база Исламске државе у Тадмуру, а у том нападу елиминисано је најмање 45 терориста, наглашава војни извор, преноси ирански Фарс.

Борбе око аеродрома Т4

Након повлачења главнине терориста са јужних и северних области око авио-базе Т4, јединице Сиријске армије кренуле су у заузимање околних села.

Заузета су места Тала ал Авамид, Моша и Бареда, а преостале десетине терориста који су пружили слаб отпор надолазећим снагама су елиминисани.

Сиријске снаге у севернијим деловима ове области, такође су покренуле офанзивне акције, а владине снаге су ушле у два села, усмртивши двадесетак терориста и уништивши већу количину војне опреме која се ту налазила.

Пошто су сиријске снаге које су биле стациониране у и око аеродрома Т4 кренуле у заузимање јужних и северних области око аеродрома, терористи су помислили да су угледали прилику да изненада нападну неосвојиву авио-базу.

Јединице САА које су се налазиле у бази спремно су дочекале напад великог броја терориста и за кратко време су им нанели тешке губитке. Према изворима из Сиријске армије, у „неразумном јуришу“ убијено је или рањено најмање 115 терориста, а уништено је 9 тенкова и друга вона механизација.

Након страшног пораза, терористичке јединице дале су се у бег, а САА је, неочекивано, проширила контролу и са источне стране аеродрома Т4.

Турци су коначно, уз подршку руске авијације, успели да направе помак на фронту у Ал Бабу.

Прочитајте још: КАКО ИХ НИЈЕ СРАМОТА? КРАЈЊЕ ЛИЦЕМЕРНА ИЗЈАВА АМЕРИКАНАЦА: „Руси ваша телевизија је…“

БОРБЕНИ АВИОН НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Како ће одговорити Руси?

КАО ИЗ ФИЛМОВА: Терориста је био човек са сто лица!

Извор: Правда

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...