НАТО У ХАОСУ – ПОТПУНА ДЕМОБИЛИЗАЦИЈА: „Не можемо да изађемо на крај са Русијом!“

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Након завршетка Хладног рата земље НАТО-а су навикле на повољне услове и сада војска алијансе једноставно није у стању да се бори са таквим противником као што је Русија, изјавио је бивши командант уједињених Оружаних снага Велике Британије Ричард Беронс у интервјуу Би-Би-Сију.

Беронс је навео да је за циљ који је поставило Министарство одбране — да за две године доведу Оружане снаге у стање спремности за рат са таквом земљом као што је Русија — бити потребни „велики интензивни организационо-плански радови и повећање одбрамбене снаге“.

По његовим речима, у овом случају довољно је погледати на стање у НАТО-у, који се налази у потпуној демобилизацији. „Алијанса није у стању високе борбене готовости. У сваком случају, велика одбрамбена снага НАТО-а није не може да се бори против оног што Русија може показати“, изјавио је генерал.

Беронс је навео да када нема осећаја претње од Русије, власти троше буџетска средства у друге сврхе. По његовим мишљењу, то није најбољи план за будућност. „Да ли можемо гарантовати да ће будућност бити повољна као недавна прошлост? Ако не, онда треба урадити нешто друго, направити неки други избор“, закључио је генерал.

Прочитајте још: КАКО ИХ НИЈЕ СРАМОТА? КРАЈЊЕ ЛИЦЕМЕРНА ИЗЈАВА АМЕРИКАНАЦА: „Руси ваша телевизија је…“

БОРБЕНИ АВИОН НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Како ће одговорити Руси?

КАО ИЗ ФИЛМОВА: Терориста је био човек са сто лица!

Извор: rs.sputniknews.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...