НАСТАО ЈЕ МУК, А ОНДА…“ПОМОЗ’ БОГ ЈУНАЦИ!“ – Додик наставља да одушевљава! (ВИДЕО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Председник РС Милорад Додик поручио је вечерас да Република Српска не мења своју европску оријентацију, али је указао да мора да изрази своју војну неутралност и да буде искључиво везана за Србију и њене оријентације.

„Босна и Херцеговина данас није добро место за живот ниједног од њених конститутивних народа“, рекао је он на свечаној академији поводом Дана Републике и додао да је та земља заглављена у бошњачком национализму и међународном интевенционизму који је, према његовој оцени, антисрпски.

Странци често говоре, казао је он да Република Српска није угрожена и да је економија битнија.

„Наше искуство нам показује да економија никада и нигде није решила ниједно политичко питање“, поручио је Додик, додавши да Република Српска никада не сме да дозволи да буде угрожена.

Он је такође рекао да је важно неговати добре однсе са Русијом и Кином са којима је и до сада овај ентитет остваривао добру привредну сарадњу.

„Важно је да наставимо да градимо Републику Срспку као што смо је досада градили. РС је трајна категорија на овим просторима и прославља тек 25. рођендан. Гласно и јасно демантујемо све сумње да један од најзначајнијих датума обележавамо из ината, ово није инат већ српска историја и прослава наше одлуке да ћемо живети као слободни људи“, рекао је председник РС.

Говорећи окупљенима, Додик је поручио да је Република Српска настала у миру, а да се ратом „бранила, одбранила и након тога изградила“.

Данас се у Републици Српској, поручио је он, слави српски начин живота и одлука српског народа да живи у слободи, поштујући жртве које су за њу многи поднели.

Понос и јединство су, рекао је ентитетски председник, кључне речи на данашни дан и целом свету, поручио је, треба показати да су Срби јединствени у прослави данашњег дана.

„То су биле кључне речи и пре 25 година и данас. Тада се родила Република Српска и зато можда некима смета наш велики дан, али ми бисмо били мали да смо пристали да нам тај празник одузму“, поручио је Додик присутнима.

Прочитајте још: ЈЕЗИВО: Процурео снимак како је амерички војник убијао на аеродрому! (ВИДЕО)

СВЕ ЈЕ ПОСТАЛО ПЕПЕО И ДИМ: Терористи дигли у ваздух постројење хрватске „Ине“ у Сирији! (ВИДЕО)

ТЕРОРИСТИ У ЋОРСОКАКУ: Тотална офанзива сиријске војске у Вади Барди! (ВИДЕО/МАПА)

Извор: Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...