„КОСОВО“ ЖЕСТОКО ПРОТЕСТУЈЕ: Харадинеја на слободу!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Шеф кабинета министра спољних послова Косова Башмир Џемај изјавио је вечерас да очекује да лидер Алијансе за будућност Косова и бивши премијер Рамуш Харадинај буде што пре пуштен на слободу.

„Његово притварање од стране власти Француске на основу налога за хапшење Србије у потпуности је неприхватљиво. МИП Косова је преко Амбасаде Косова у Паризу уручило ноту француским властима, а министар Енвер Хоџај користи све дипломатске путеве да се Харадинај што пре ослободи“, рекао је Џемај за КТВ.

Истовремено је Министарство правде саопштило да се у координацији с Министарством спољних послова, Полицијом Косова и косовским амбасадором у Француској обратило француском Министарству правде са захтевом за хитно ослобађање Харадинаја.

„Министарство правде сматра да су сви налози за хапшење издати од стране Србије за држављане Косова за наводна кривична дела извршена у Републици Косово незаконити и неприхватљиви, те стога очекујемо хитно ослобађање Рамуша Харадинаја“, наводи се у саопштењу Министарства правде Косова.

Француска полиција вечерас је на основу медјународног налога за хапшење који је издала Србија ухапсила председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја.

Његово хапшење је за РТК потврдила породица Харадинај, док су, како јављају приштински медији, власти Француске о његовом притварању обавестиле власти у Приштини.

Харадинај је 2015. године био ухапшен на аеродрому у Љубљани, у Словенији, али је после неколико дана био ослободјен.

Потерницу против Харадинаја Србија је издала 2006. године због сумње да је починио ратне злочине 1998. и 1999, у време када је био један од команданата ОВК.

Прочитајте још: ОВА МАШИНА ЈЕ ДОШЛА ГЛАВЕ ЏИХАДИСТИМА: Погледајте руску звер на делу! (ВИДЕО)

ПОБЕСНЕО НА БЕЗОБРАЗЛУК ИЗЕТБЕГОВИЋА – НИКОЛИЋ МУ ОДБРУСИО: Бакире, не уцењуј…

СРБИЈА ПОСТАЈЕ СИЛА – СТИЖЕ ЈОШ ВОЈНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Овај пут уместо Русије, донираће их…

Извор: Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...