ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ: Вучић, Николић, Шешељ или Јеремић, ко је јачи, ево најновијег истраживања председничких избора!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Томислав Николић би уз највећу могућу подршку Александра Вучића и Српске напредне странке у првом кругу председничких избора освојио око 38 одсто гласова.

Уколико би се Вучић одлучио да напусти премијерску функцију и лично се кандидовао, победио би већ у првом кругу са 57 одсто  освојених гласова, говоре последња истраживања једне од еминентних агенција у која је „Ало!“ имала увид.

То говори да Николић није нимало сигуран кандидат за напредњаке и да би његова кандидатура од готовог могла да направи вересију.

На тај начин би се у Србији могао догодити бугарски сценарио, када је премијер Бојко Борисов морао да поднесе оставку пошто је његова кандидаткиња за председника изгубила изборе.

– Вучић сасвим сигурно није наиван политичар и неће дозволити да му се догоди оно што се десило Борисову. Кандидат СНС-а зато мора да победи на председничким изборима јер би било поприлично неозбиљно да напредњаци дозволе да буду поражени иако и странка и њен председник имају натполовичну већину међу бирачима – каже за исти лист добро обавештени извор близак СНС-у.

Према поменутим истраживањима, СНС у овом тренутку сам, без коалиционих партнера, има 52,5 одсто гласова, а Вучић би у првом кругу председничких избора освојио 57 одсто гласова.

У случају када би и дошло до другог круга и када би се у њему нашли Вучић и Вук Јеремић, победа актуелног премијера била би двотрећинска, са 67 према 33 одсто.

– Велика грешка опозиције тренутно је то што води кампању против Вучића лично, уместо да се концентрише на друге људе или одређене  слабости власти, којих евидентно има. Проблем је што чак ни они бирачи који су против њега лично не виде алтернативу актуелном  премијеру нити су спремни да било коме од опозиционих лидера поклоне своје поверење – тврди извор истог листа.

Све ово, уз неоспорну популарност и резултате великог рада у протекле четири године који су почели да пристижу после тешких мера  штедње, даје Вучићу додатни ветар у леђа.

– Упркос свакодневним критикама, нико од опозиционара још није изнео конкретне идеје шта би другачије радио ни у спољној политици ни у економској политици Владе.

Зато људи немају алтернативу, не знају за кога би гласали јер им политика „мрзим Вучића” не улива  поверење – каже извор за исти лист.

Сви ти аргументи говоре у прилог Вучићевој кандидатури, која би лидеру СНС-а донела и много проблема.

– Пре свега због тога што би Вучић са једне оперативне функције која покреће све битне полуге у земљи дошао на функцију која је пре  свега церемонијална.

Други проблем је то што би му то донело одређене унутарстраначке проблеме, па и могући сукоб са Томом – додаје извор за исти лист.

Резултати уколико се Вучић кандидује

Први круг:

Александар Вучић 57%

Вук Јеремић 13%

Војислав Шешељ 12%

Саша Јанковић 8%

Бошко Обрадовић 4%

Ненад Чанак 2%

Други круг: Александар Вучић – Вук Јеремић 67%:33%

(Ови резултати су подложни већим променама уколико буде још кандидата)

Резултати уколико се Вучић не кандидује,
али да пуну подршку Томи

Вук Јеремић 17%

Војислав Шешељ 17%

Саша Јанковић 11%

Бошко Обрадовић 6%

Драган Шутановац 3%

Ненад Чанак 3%

Други круг: Томислав Николић – Вук Јеремић 50%:50%

Прочитајте још: ХРВАТИ ЉУТИ, СРБИ СЕ ИСМИЈАВАЈУ: „Овог нашег су бар пустили у двориште!” (ФОТО) 

МОРАЛИ СУ ДА СЕ ОГЛАСЕ: Америчка амбасада реаговала поводом прославе Дана РС! 

ЈЕЗИВО: Процурео снимак како је амерички војник убијао на аеродрому! (ВИДЕО)

Извор: Ало

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...