ИЗ ЊУЈОРКА ВРИШТЕ: „СРБИ ПУШТАЈТЕ ХАРАДИНАЈА!“ – Увреде и пљување на рачун Србије! (ВИДЕО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Покличимма „УЧК“ и песмом „Беса“, односно „Заклео сам се да ћу живот дати за Косово“, албанска дијаспора протестовала је испред Мисије Србије при УН у Њујорку, захтевајући ослабађање председника Алијансе за будућност Косова и бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја из притвора у Француској.

Славећи Харадинаја као „албанског сина“ и „ослободиоца“, они су називали Србе и Србију погрдним именима, те поручили да сви Албанци, без обзира где се налазе морају да знају, да је лидер Алијансе „неправедно ухапшен“ у Франуцској по српској потерници.

„Харадинај је син наше демократије и херој“, узвикивали су Албанци испред српске Мисије у Њујорку.

„Не само овде, треба рећи целом свету, а посебно ‘скија’ (свиње, што је погрдни назив за Србе) да се не могу играти са нама Албанцима. Ослободите Рамуша…“, у глас су викали окупљени на протесту.

Они Харадинаја сматрају „албанским ослободиоцем“ и да је дошло време, како кажу, да Албанци треба да се ослободе „српске репресије“.

Учесници протеста, који је одржан у понедељак, 9. јануара, су носили албанске, америчке и заставе „велике Албаније“, а вође протеста су се присутнима обраћали преко мегафона.

Рамуш Харадинај ухапшен је прошле среде у Француској по потерници Србије и задржан је у притвору, а о његовој екстрадицији Србији француско правосуђе ће одлучивати након што добије од Србије захтев за изручење.

Такав захтев Србије је француским властима послала данас.

Прочитајте још: ДОДИК ШОКИРАО САРАЈЕВО: Српска иступа из споразума о Оружаним снагама БиХ

ДС ПОДРЖАЛА ЈАНКОВИЋА: Он је персонификација вредности за које се залаже ДС

ПОСТАЈУ СТРАНКА: Покрет Доста је било кренуо у скупљање потписа

Извор: Танјуг

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...