ИВИЦА ДАЧИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА УДАРА ПО МАКЕДОНЦИМА: Стигла НАЈНОВИЈА порука!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

“Треба ли да подсећам колеге у Скопљу колико је Србија у то уложила свих ових година, признајући Македонију под уставним именом, ризикујући своје односе са ‎Грчком, иако се и у УН-у и у ЕУ користи име БЈРМ. Македонија је након тога признала једнострано проглашену независност Косова“, навео је министар Ивица Дачић.

„Колеге у Скопљу добро знају колико сам допринео развоју пријатељских односа, и као министар унутрашњих послова и премијер, и сада као министар спољних послова. Исто тако знају да је Србија једна од ретких земаља која се сада није мешала у унутрашње ствари Македоније.

Колеге у Скопљу добро знају да смо лично разговарали са Грујевским и Попоским, али и председником Ивановим, о гласању у Унеску о пријему Косова, што је за нас витално државно и национално питање. Македонија је на крају гласала против српског става, за пријем Косова, да они који су палили и рушили српске православне цркве и манастире на Косову сада о њима брину“, додао је Дачић.

НЕВЕРОВАТНО ДОБРА ПОРУКА ЗА СРБИЈУ СТИЖЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Главни актер целе приче НАТО – стигла потврда из америчке АМБАСАДЕ!

Он је нагласио да би „колеге из Скопља морале знати, да то руши наше пријатељство“.

„То је и јасна порука да им је албански интерес или нечији други, свеједно, пречи од пријатељства са Србијом“, истакао је шеф српске дипломатије.

Ивица Дачић је рекао да ћемо лако са његовим изјавама и упитао шта ћемо са конкретним политичким одлукама у наредном периоду, јер како је навео, то је прилика да се покаже да и политичари исто мисле као и два пријатељска народа.

„Београд никад ништа није и неће урадити на штету Скопља, волели бисмо да буде и обрнуто. А ако тако није, онда нико нема право да се љути на Србију што брани своје интересе“, казао је Дачић.

Он је изјавио да је дубоко уверен у потребу пријатељских односа са Македонијом, али да не може да се прави да не види да је Македонија признала Косово ‎и гласала за пријем Косова у Унеско, а да је Србија признала Македонију под уставним именом, што је најважније државно питање Македоније.

„Да ли је могуће да Македонија тада није размишљала како ће се то одразити на односе са Србијом, или јој то није било важно, односно било јој је мање важно од тога шта ће рећи Албанци и Запад?“, питао је у саопштењу српски министар.

‎Зато је Дачић позвао да се вратимо на почетак става Министарства спољних послова Македоније да политичари треба да буду одговорни да не руше пријатељство.

„Само што то треба да важи и у Београду и у Скопљу”, изјавио је шеф српске дипломатијe.

Прочитајте још: СРБИЈА МОЖЕ ДА ПОСТАНЕ ВОЈНА СИЛА: Добили смо понуду од Кинеза која се не одбија!

ЗАСЕДА НА АДМИНИСТРАТИВНОЈ ЛИНИЈИ СА „КОСОВОМ“ – СНАЈПЕРИ, АУТОМАТСКЕ ПУШКЕ: Војници не причају НАГЛАС!

ПРСТ У ОКО САД: Руски бродови стигли код…

Извор: Б92, Ослобођење

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...