ХЕРОЈ НАД ХЕРОЈИМА – РИЗИКОВАО ЈЕ СВОЈ ЖИВОТ: Српском ватрогасцу буквално „заледиле“ трепавице! (ФОТО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

На друштвеним мрежама објављена је фотографија ватрогасца спасиоца из Ниша после целодневног спасавања завејаних људи на ауто-путу.

На фотографији се види мушкарац којем се лед ухватио чак и на трепавицама. Фотографију је на свом Фејсбук профилу објавио Синдикат српске полиције.

„Шта рећи за ово? Да ли постоји новац којим се могу платити ови болови, ова пожртвованост и хуманост. Господо политичари, он није отишао ради фотографисања, као ви што то чините – он је само радио свој херојски посао“, наводи се у посту поред објављене фотографије.

Реч је о ватрогасцу Миодрагу Рајковићу, припаднику Ватрогасно-спасилачке јединице у Нишу. Са њим је на задацима на терену био и његов колега Милан Видојевић.

На сајту Синдиката српске полиције наводи се да су њих двојица “помало збуњени великом медијском пажњом коју су добили” и кажу да су само радили свој посао – “ништа посебно што не би и велика већина њихових колега у тој јединици и целом Сектору за ванредне ситуације”.

Осим тога, награду, кажу, не очекују јер нису тим поривом били вођени кад су кренули у помоћ завејаним људима:

“Највећа награда су им осмеси на лицима и захвалност у очима људи које су спасили”.

ШОК У ХРВАТСКОЈ – ШАМАРЧИНА РИМОКАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ: Погледајте који политичар је НАПУСТИО Римокатоличку веру и прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ!

Како се наводи, до леђења трепавица и обрва долази услед кондезације водене паре коју човек издише док ради уз ношење визира и заштитне маске. Дешава се да и боце са ваздухом на леђима заледе и залепе се уз јакну, па их колеге скидају заједно са заштитном јакном.

Због лоших временских прилика и даље на снази обустава саобраћаја за аутобусе, камионе са приколицом и шлепере на неколико места у Србији – на аутопуту између Алексинца и Ниша, као и на делу пута од Ниша ка Лесковцу и од Ниша ка Димитровграду, наводе из АМСС.

Ситуацију је додатно отежао ланчани судар 30 возила на улазу у Ниш због кога се створила дугачка колона, а возила су сатима била заглављена на снежном путу. Припадници Жандармерије учествовали су у извлачењу људи из аутомобила заглављених на деоници ауто-пута код Ниша која је блокирана због снега и судара.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО ЧУДО НА БОЖИЋ – ПИСМО ВОЈНИКА КОЈЕ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ: Велики је Бог!

ПАКАО НЕ ПРЕСТАЈЕ – ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА БОЖИЋ: Шта се ово дешава?

ЕРДОГАН ЧИСТИ СВОЈЕ РЕДОВЕ ОД ТЕРОРИСТА: Хаос,отпуштено још 8.000 људи у јавном сектору

Извор: Б92, Ослобођење

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...