ХАОС У СРБИЈИ: Ванредна ситуација у 9 општина, критично на југу Србије!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Ванредна ситуација проглашена је на територији у осам општина, а најтеже је у општинама које се налазе на југу, југозападу и југоистоку Србије.

Због великих снежних наноса и ниских температура је проглашена ванредна ситуација и на подручју Врања.

Градоначелник Врања и командант Штаба за ванредне ситуације Слободан Миленковић прогласио је ванредну ситуацију на целој територији града, јавља РТС.

Проблеми су највећи у Рашком, Златиборском, Нишавском, Топличком и Пчињском управном округу, изјавио је Бобан Стевановић из Сектора за ванредне ситуације

Стевановић је навео и да су од 6. јануара до данас припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали више од 116 људи и 70 возила у садејству свих линија рада МУП-а, Војске и Жандармерије.

Прецизирајући да је ванредна ситуација проглашена у шест општина и два дела територија општина, он је за РТС рекао да су сви оперативни капацитети министарства и Сектора за ванредне ситуације у пуној приправности.

Стевановић је апеловао на све који су кренули или који планирају да крену на пут, да вожњу ускладе са условима и стањем путева, држе безбедно растојање од суседних возила, не крећу на пут без адекватне зимске опреме, поштују вертикалну и хоризонталну саобраћајну сигнализацију и упутства надлежних служби.

Прочитајте још: СКАНДАЛОЗАН ИЗВЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ: Имају невероватно безобразну поруку за Србију!

TЕК ПОЧИЊЕ: Борба за опстанак и одбрану Републике Српске је света обавеза сваког Србина

ПРКОСНИ ДОДИК: Ево шта је поручио свима уочи Дана Републике Српске (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...