ХАОС У НАЈАВИ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА – ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА ТЕК САД НЕ ОДУСТАЈУ: Вучићу не плашимо се…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Полицијски синдикат Србије и Војни синдикат Србије најавили су данас да неће одустати од својих захтева за унапређењем социјалног статуса припадника система одбране докле год не буде успостављен дијалог са властима и најавили да ће у суботу одржати нови заједнички протест испред Владе Србије.

„Трпимо ужасне притиске и представљају нас као државног непријатеља, али ми нећемо одустати од борбе, поштујући законе и користећи право на слободу говора. Због недостатка дијалога, упућени смо на улицу“, рекао је на конференцији за новинаре председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић и додао да је, према његовим сазнањима, планиран контрамитинг што представља покушај провокације на који учесници протеста неће насести.

Према Мијаиловићевим речима, на сутрашњи протест синдиката војске и полиције доћи ће само чланови Управних одбора те две организације, њих око 50, како би обезбедили континуитет протестовања и уз помоћ изложбе фотографија објаснили јавности у каквим условима раде припадници војске и полиције.

„Оперативна способност војске је озбиљно угрожена, а до пролећа ће бити још горе“, рекао је председник Војног синдиката Србије Новица Антић и додао да је резултат односа према војсци велики одлив кадрова.

Он је рекао да сваког месеца војску напусти по 100 људи, а да они који остају годишње имају и по 500 сати неплаћеног прековременог рада и да многи немају када да искористе годишње одморе.

Антић је навео и да се у Војсци ненаменски троше средства и да је, уз побољшање третмана и услова рада, један од захтева синдиката управо боља прерасподела средстава.

ЗАШТО ЈЕ ДОБРО КАДИТИ КУЋУ – ШТА ТАМЈАН ОСТАВЉА ЗА СОБОМ: Радите ово сваки дан!

„Војници су грађани другог реда. На ВМА чекају на преглед по две године, што је недопустиво. Очекује се да раде и слепо слушају наредбе, а за узврат не добијају ни минимум“, навео је Антић и додао да иако је најављено да неће бии отпуштања у војсци људи ће отићи сами због веома лоших услова.

„Набава опреме је за сваку похвалу, али шта то вреди када немамо људе који ће њоме руковати“, рекао је Антић.

Мијаиловић је навео да су безбедоносне службе на висини задатка, да је Србија једна од најбезбеднијих земаља у региону и да не разуме због чега су војска и полиција скрајнуте у односу на остатак јавног сектора и због чега им се не дозвољава да искажу своје мишљење.

Он је рекао да наводни контрамитинг организује неко из власти, како би спречио демократске процесе у Србији. Додао је да је контрамитинг првобитно забрањен, јер није био уредно пријављен, али да ће по његовим сазнањима ипак бити одржан и то након интервенције из кабинета министра полиције.

„Ми тражимо само достојанствен живот и остаћемо упорни док нас не саслушају“, рекао је Мијаиловић и позвао службе које ће пратити оба митинга да раде објективно и у интересу градјана и да пажљиво забележе ко су ти људи који учествују на контрамитингу.

Антић је оценио да у Србији постоји криза морала и криза односа према градјанима и позвао министре полиције и војске на јавну дебату.

„У држави нешто не штима. Појединци се стављају изнад државе и изнад закона“, рекао је Антић и најавио да ће, уколико не буде договора до тада, синдикати војске и полиције половином јануара организовати велики протестни скуп за све синдикате и све заинтересоване грађане.

Прочитајте још:КО САД ИМА НАЈЈАЧУ ВОЈСКУ НА БАЛКАНУ: Српски мигови и тенкови НОЋНА МОРА за комшије! (ВИДЕО)

ВУЧИЋ ЖЕСТОКО ПРОЗИВАО АМЕРИКАНЦЕ И ХРВАТЕ: „Фора“ је у канти – „не секирајте се“!

СВАЂА СA ЊОМ ГА JE КОШТАЛА ЗАТВОРА: Ко је Легијина ЉУБАВ ЖИВОТА – мистериозна Александра?

Извор: Ослобођење, Танјуг

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...