ДАЧИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО: Нико неће Србију понижавати!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Социјалистичка партија Србије (СПС) саопштила је данас, поводом критика које су на рачун њеног председника Ивице Дачића стигле из Либерално-демократске партије (ЛДП), да Србија не изазива сукобе али да никоме неће дозволити да је понижава.

„Србија не изазива сукобе, али неће никоме дозволити да је понижава.

Србија је за време учешћа СПС-а у власти најдаље отишла у преговорима о чланству у ЕУ, чувајући наше виталне интересе, развијајући наше односе са традиционалним пријатељима и тражећи нова пријатељства.

Част нам је да смо стална мета напада ЛДП и Чедомира Јовановића, јер им никада нећемо дати за право. А народ нека оцени ко је у праву“, наводи се у саопштењу СПС.

Та странка је реаговала на саопштење ЛДП-а која је оценила да Дачић, као министар иностраних послова, својим изјавама свесно нарушава односе у региону и тако изазива и провоцира реакцију земаља у суседству.

ЛДП је реаговао на интервју који је агенцији Бета дао шеф српске дипломатије Ивица Дачић и у којем је рекао да ће Србија играти конструктивну улогу у решавању проблема у региону, али да би могла да гласа против интереса суседних земаља које нису подржале Србију у за њу важним питањима, као што су признање Косова или његово чланство у Унеску.

Он је рекао да то није освета већ политика реципроцитета и да Србија никоме неће дозволити да је понижава.

СПС је навео да би било чудно да странка Чедомира Јовановића, „која се залаже за ‘декосовизацију’ српске политике и која каже да је Република Српска геноцидна творевина“, не реагује на све изјаве које указују на некоректан однос наших суседа према Србији.

„По њима, не изазива нестабилност Хрватска која рехабилитује усташтво, Црна Гора и Македонија када, и поред наших јасних назнака да је то за Србију витално питање, гласају у Унеско за пријем Косова, док се уздржавају Пољска, Јапан, Кореја, Египат, Колумбија, Перу и многе друге земље које су признале Косово.

По њима се изазива нестабилност ако им се на то укаже“, наводи се у саопштењу СПС-а.

Прочитајте још: ПРАВИО СЕ МРТАВ: Застрашујућа прича рањеног у Истанбулу! (ФОТО)

НЕМА ГУБЉЕЊА ВРЕМЕНA: Трамп првог дана мења Обамине прописе!ЗОРАН КЕСИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ – СНС БЕСАН КАО

НИКАДА: Диду – диду дидуле – ЗА ПЕТ СЕКУНДИ ИХ ПРЕГАЗИО! (ВИДЕО)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...