БРАВО ЛЕГЕНДО – ПОЧЕЛО ЈЕ И СА ДЕЛИМА: Први Трампов потез који се директно односи на Србију!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

Прелазни тим новоизабраног председника САД Доналда Трампа издао је указ да „политички“ амбасадори САД треба да напусте своје функције до инаугурације новог шефа државе 20. јануара, пише „Њујорк тајмс“, позивајући се на америчке дипломате.

Према информацијама америчког листа наређење „без изузетка“ послато је у Стејт департмент 23. децембра. Оно се односи на такозване „политичке“ амбасадоре који су били именовани на своје дужности захваљујући тесним везама са одлазећим председником Бараком Обамом. Као такви су означени амбасадори у Костарики, Чешкој, Новом Зеланду, седишту УН у Женеви…

Како је изјавио представник Трамповог прелазног тима, у томе нема лоше намере. Обамини амбасадори ће напустити своје функције као и хиљаде других политичких чиновника у Белој кући и федералним ресорима.

Представник америчке академије за дипломатију Роналд Њуман са своје стране је изјавио да се могло очекивати да ће на крају Обаминог мандата амбасадори морати да се врате у САД, али се он не сећа да су до сада у пракси амбасадори имали тако мало времена за паковање. Како пише лист, у САД је увек постојао договор.

ШОК У ХРВАТСКОЈ – ШАМАРЧИНА РИМОКАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ: Погледајте који политичар је НАПУСТИО Римокатоличку веру и прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ!

Један број амбасадора је могао на неколико недеља или месеци да остане на свој позицији како би њихова деца могла да заврше школску годину. Исто тако, супруга новоизабраног председника Меланија Трамп је остала у Њујорку и није прешла у Вашингтон како њихов десетогодишњи син Барон не би морао да мења школу у сред школске године.

Велика вероватноћа је да ће Доналд Трамп сменити и Кајла Скота, тренутног америчког амбасадора у Србији који је много ближи био Хилари Клинтон, први добри потези тек почињу!

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО ЧУДО НА БОЖИЋ – ПИСМО ВОЈНИКА КОЈЕ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ: Велики је Бог!

ПАКАО НЕ ПРЕСТАЈЕ – ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА БОЖИЋ: Шта се ово дешава?

ЕРДОГАН ЧИСТИ СВОЈЕ РЕДОВЕ ОД ТЕРОРИСТА: Хаос,отпуштено још 8.000 људи у јавном сектору

Извор: Танјуг, Ослобођење

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...