Алијин син уверен да сви у БиХ треба да се са пијететом сећају његовог оца

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedIn

        ЧЛАН Председништва Босне и Херцеговине и лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас на обележавању 92 године од рођења његовог оца, првог председника Председништва РБиХ Алије Изетбеговића, да покушава да заврши оно што му је отац почео и да је то разлог из којег је у политици.

– Покушавамо да наставимо његовим путем, а он сам је имао огромне отпоре али је изборио позицију с које се настављамо борити за целовиту Босну и Херцеговину, земљу демократије, једнакоправних народа, грађана и људских права – рекао је Изетбеговић.

Додао је да сматра да сви у БиХ треба да се с пијететом сећају Алије Изетбеговића, а нарочито бх. патриоти и Бошњаци муслимани јер су се око њега окупили људи који су бранили њихову веру, идентитет, територијални интегритет и суверенитет земље.

Изетбеговић је навео да данас у БиХ има довољно снага које следе визију Алије Изетбеговића док снаге које су представљале отпор томе – слабе.

– Ми се боримо за земљу на чијој ће целој територији људи бити једнакоправни, не за неку муслиманску, бошњачку Босну и Херцеговину већ за европску БиХ у којој ће и муслимани Бошњаци бити једнакоправан народ – поручио је Изетбеговић.

Извор: Факти

Прочитајте још:

У овом веку Србија и Српска промовишу национално уједињење

Потресне слике из Кине: 100 мртвих у земљотресу, хиљаде повређених (видео, фото)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInloading...